TUZLU SİMİT PERİHAN
Annelerimizin tarif
defterlerinde baktığımızda aynen bu şekilde yazılar görürüz.
Çünkü arkadaşının yaptığı şey hoşuna gitmiştir ve hatırlamak için
adı artık o kişinin adı ile anılır ve her yaptığında arkadaşını da hatırlar. İşte defterde bulunan bu tarifte Perihan Teyze’nin tarifi.
Malzemeler
3 kaşık yoğurt
1 fincan zeytinyağı
1 paket margarin
3 çay kaşığı tuz
Alabildiğine un
Kabartma tozu , susam
Yapılışı
Yoğurt ve
yumurta sarısı karıştırılır.
Sonra tuz ilave
edilir. Un, yağ, kabartma tozu, zeytinyağ, karıştırılır.
Güzelce yoğrulur.
Hazır olunca
simit şekli verilir, önce yumurta kına batırılır sonra susama batırılır ve 180 °
fırında pişirilir.
Afiyet olsun.
Çocuklarınız için
daha sağlıklı simitler yapabilirsiniz ve onların beslenmelerinde gönül rahalığı
ile yemelerine izin verebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder