TUZLU SİMİT PERİHAN

Annelerimizin tarif defterlerinde baktığımızda aynen bu şekilde yazılar görürüz.
Çünkü arkadaşının yaptığı şey hoşuna gitmiştir ve hatırlamak için adı artık o kişinin adı ile anılır ve her yaptığında arkadaşını da hatırlar.
İşte defterde bulunan bu tarifte Perihan Teyze’nin tarifi.

Malzemeler

1 yumurta sarısı
3 kaşık yoğurt
1 fincan zeytinyağı
1 paket margarin
3 çay kaşığı tuz
Alabildiğine un
Kabartma tozu , susam

Yapılışı


Yoğurt ve yumurta sarısı karıştırılır.
Sonra tuz ilave edilir. Un, yağ, kabartma tozu, zeytinyağ, karıştırılır.
Güzelce yoğrulur.
Hazır olunca simit şekli verilir, önce yumurta kına batırılır sonra susama batırılır ve 180 ° fırında pişirilir.

Afiyet olsun.

Çocuklarınız için daha sağlıklı simitler yapabilirsiniz ve onların beslenmelerinde gönül rahalığı ile yemelerine izin verebilirsiniz.

Yorumlar